Erityisherkkyys

Helsingin Sanomissa oli tänään hyvä kirjoitus erityisherkkyydestä. Lue juttu tästä.

Gnōthi seauton on muinaiskreikkalainen aforismi ja tarkoittaa ”tunne itsesi”. Siinä on avain hyvään elämään. Hienoa, että erityisherkkyydestä puhutaan. Kauhistuttavaa, että se usein leimataan heikkoudeksi tai piirteeksi, joka kannattaisi piilottaa.

Maaretta Tukiainen on kirjoittanut loistavan kirjan Egosta Fantasmagoon. Kirja kertoo, että karisma on aina sivutuote, joka syntyy itsensä tuntemisesta läpikotaisin. Hän kirjoittaa: ”Suurimmalla osalla meistä on tämän ajatuksen kanssa kuitenkin ongelmia. Emme nimittäin haluaisi paljastaa koko totuutta itsestämme.”

Älkäämme siis piilotelko herkkyyttä, sillä siinä on myös paljon hyvää, kuten  Elaine Aron kirjoittaa: ”Erityisherkällä ihmisellä on rikas sisäinen maailma ja voimakas eläytymiskyky.”  Erityisherkät huomaavat usein asioita, joita muut eivät huomaa. Ihminen on ikään kuin jatkuvasti auki kaikille ärsykkeille. Kyllä, se on välillä uuvuttavaa, mutta myös suuri rikkaus, kun sitä osaa hyödyntää.

Minä olen erityisherkkä ja minua auttoi suuuresti asian ymmärtämisessä ja hyväksysmisessä sekä Elain Aronin kirja ’Erityisherkkä ihminen’ että Maaretta Tukiaisen kirja. Suosittelen lämåimästi näitä molempia.

 

Kohti kesää 🙂

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: