Voimaa luonnosta

Tänään on kuvahaasteen kolmas päivä ja minun piti keskittyä luontoon. Niin se vaan on, että energia virtaa huomion suuntaan ja huomasin itseni ihastelemassa tänään milloin mitäkin luonnon ihmettä: sinistä taivasta, elokuun kultaista auringonvaloa, sorsapesuetta. Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka. Ja voi että, kuinka koin hyvän olon virtaavan jokaisella hengenvedolla sisään, kun vain ihastelin Suomen kesää.
Pääsimme tänään perheen voimin mökkimaisemiin viettämään iltaa ja päivän visuaaliseksi kohokohdaksi muodostui auringonlasku. Tästä ammennan voimaa talven varalle. Kyllä, olen kiitollinen että pääsen ihastelemaan tällaista kauneutta.


Haaste pyörii sen verran mielessä muutoinkin, että läsnäolon ja pysähtymisen hyvistä ominaisuuksista johtuen meditointikin on alkanut taas kutsua. Ja niin vaan päivällä 15 minuutin ajan Deepak Chopra kuiski korvaani. 15 minuutin meditointi on edelleen minulle sopivin muoto ja edelleen mieleni lähtee herkästi vaeltamaan. Tätä jäin hieman lannistuneena miettimään ja ehkäpä jälleen kerran, koska energia virtaa huomioon suuntaan, törmäsin juuri tänään etsimättä artikkeliin nimeltä How to Focus a Wandering Mind. Mahtava artikkeli, jossa puitiin vaeltavan mielen kouluttamista meditoimalla. Lisäksi artikkelissa kerrottiin laajasti meditoinnin hyvistä vaikutuksista keskittymiskykyymme ja aivoihimme. Kaikkia muitakin, joiden mieli vaeltaa, saattaa lohduttaa artikkelissa siteerattujen ja myös onnellisuus-tutkijoina tunnettujen Matthew Killingsworthin ja Daniel Gilbertin vertaus meditoinnin harjoittelemista ja mielen vaeltamisesta kuntosalitreeniin, jossa mielen vaeltamista voi ajatella vastuksena. Herrojen mukaan mielen vaeltaminen kuuluu keskittymiskyvyn harjoittamisen prosessiin ja se pitäisi nähdä hyvänä asiana. Mitä nopeammin huomaat, että mielesi on lähtenyt vaeltamaan, sitä nopeammin pystyt palautumaan siihen, mihin alunperin pyrit keskittymään, kunnes hallitset mieltäsi. Heh, onkohan tämä toiveajattelua.

Ihana onnellisuuden ja hyvän olon  lähettiläs Jenny (Vastaisku ankeudelle) lupasi myös lähteä haasteeseen mukaan. Mainiota. Ilmoittautuuko kukaan muu mukaan?

Näisstä tunnelmissa Hyvää yötä ja huomiseen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: