Koukussa meditointiin: I choose to live with joy

Pitkän hiljaisuuden jälkeen taas täällä. Kirjoitin viimeksi aikomuksestani tulla aamuihmiseksi. Homma lähti ihan hyvin käyntiin, kunnes valoisat aamut alkoivat herättämään 2-vuotiaani jo kuuden jälkeen. Ei mennyt niin kuin Strömsössä siis. Niin kauan kuin aamuheräämisiäni kesti, nautin niistä. Ennen kaikkea varmaan siksi, että pystyin siihen. Tyttäreni rytmi on valon lisääntymisen myötä aikaistunut pysyvästi, joten tällä hetkellä omat rauhalliset aamuhetkeni jäivät kokeiluasteelle. Mutta jotain maagista niissä aamuissa on, sen sanon.

Ystäväni, joka on myös elämäntaitovalmentaja kehotti minua taannoin kokeilemaan meditaatiota, kun mainitsin ilta-aikaan levottomasta mielestäni. Olen kärsinyt viime aikoina unettomuudesta. Hän antoi minulle lahjaksi ohjattuja meditaatioharjoituksia,  jossa meditointi aloitetaan niin sanotusti vauvan askelin. Suomeksi tämä tarkoittaa ohjattua meditaatiota 15 minuuttia päivässä.

15 minuuttia päivässä kuulostaa helposti toteuttavalta. Voin kuitenkin kertoa, että yrittäjä-opiskelija-äidin oli aluksi vaikea löytää sopivaa hetkeä 15 minuutin meditoinnille. Ei mennyt kuitenkaan montaa kertaa, kun olin jo aivan koukussa. Tutkimukset kertovat, että meditointi auttaa kehittämään keskittymiskykyä ja läsnäolon taitoa. Minua meditointi rauhoittaa ja odotan päivittäistä meditointi-hetkeäni kuin kuuta nousevaa. Jos ennen Cafe Latte oli päiväni kohokohta, nykyisin se on 15 minuutin meditaatio. Omalla kohdallani ohjattu meditointi toimii hyvin. On mahtavaa, kun joku kuiskuttaa korvaani ja alitajuntaani päivittäin juuri niitä asioita, joiden mukaan haluan elää, esimerkiksi: Valitsen elää ilon kautta. Voin itse valita, miten suhtaudun asioihin. Masentunut mieli vahingoittaa sielua, iloinen mieli vahvistaa ruumista. (suomennos kirjoittajan. Kuuntelen englanninkielisiä meditointiäänitteitä.)

Olen vasta-alkaja meditoinnissa ja mieleni lähtee helposti vaeltamaan. Ilokseni olen kuitenkin huomannut, että ne minuutit, jolloin todella toistan omaa voimalausettani, jota myös mantraksi kutsutaan, ovat pidentyneet. Mutta ollakseni rehellinen, 15 minuutin meditaatiosta mieleni vaeltelee vielä toistaiseksi noin 10 minuuttia. Pikku hiljaa, pienin askelin.

Aurinkoisia ja kauniita kevätpäiviä.

Kuva: kevään lomamatkaltamme

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Koukussa meditointiin: I choose to live with joy

  1. Nanna sanoo:

    Mä olen yrittänyt alkaa meditoimaan monen monta kertaa, mutta aina se on tyssännyt johonkin: ei niinkään ajan vaan pikemminkin keskittymiskyvyn puutteeseen. Jokin aika sitten meillä oli opintoihin liittyen mindfulness-koulutusta, jossa tehtiin meditaatioharjoituksia, ja sen jälkeen olen meditoinut lähes päivittäin, ja nyt tuntuu, että taidan olla minäkin jäämässä koukkuun siihen 🙂

  2. M K sanoo:

    Mahtavaa Nanna 🙂 Mulla on meneillään jo toinen kolmen viikon meditaatio-putki.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: