Intuitio, osa X

Täällä ollaan sairasteltu taas kunnolla. Kolme viikkoa meni ärhäkän bakteerin kourissa, jonka vuoksi jouduin käymään lääkärissä yhteensä 9 kertaa. Loppumetreillä turvauduin myös homeopaattiin ja häneen turvaudun tästä eteenpäin, jotta saan vastustuskykyni vahvistumaan. Nyt on nimittäin taas syöty kemiallisia lääkkeitä sellainen määrä, että kestänee hetki ennen kuin keho ja erityisesti vatsa toipuu. Homeopatia kiinnostaa minua valtavasti. Modernissa lääketieteessä minua häiritsee ennen kaikkea rajoittuneisuus. Hoidetaan oiretta, ei ihmistä, eikä varsinkaan yksilöä. Homeopatia taas lähtee yksilöstä.  Sairaus on oire jostain, jonka syy pyritään saamaan selville ja se on hoidon lähtökohta. Hoito räätälöidään yksilön kokonaiselämäntilanne huomioiden.

Varsinaiseen aiheeseen, eli intuitioon. Kirjoitin viimeksi, että yritän parhaillaan tehdä tuttavuutta intuition kanssa. Kumpa voisin kirjoittaa huimista edistysaskeleista tällä saralla. Valitettavasti tilanne on päinvastainen. Välillä tavoitan sisäisen ääneni hyvin, välillä huonommalla menestyksellä. Luottoysäväni järki on kovaääninen ja hyvä argumentoimaan ja sai tällä kertaa erään päätöksen yhteydessä yliotteen. Kuulin kyllä, kun intuitio sanoi: ”älä lähde hommaan mukaan, se ei ole sinun juttu. Uskalla sanoa ei. Et menetä mitään.” Järki perusteli kantaansa useaan otteeseen: ”kyllä se nyt vaan on niin, että tällaista tilaisuutta ei välttämättä toistamiseen tule ja sitten kaduttaa. Mieti nyt vielä.” Ja niin huomasin toimivani järjen mukaan. Nyt olenkin sitten valvonut viimeiset kaksi yötä tuskan hiessä, sillä tähän päätökseen liittyy määräaikaisuus. Ja kyllä kyse on työstä.

Lukuisat lukemani elämäntaito-oppaat kehottavat näkemään ikävät tilanteet ja kohtaamiset opettajina. Minä voin siis oppia tästä. Nähtävästi minun pitää riittävän monta kertaa toimia intuitiota vastaan, jotta opin luottamaan siihen. Meneehän se näinkin, joskin totean tämän hieman epämiellyttäväksi. Nyt pitäisi kai lopettaa ennalta murehtiminen ja elää hetkessä. Mielessäni pyörii sitaatti: ”Worrying Is Like Praying For What You Don’t Want.” Eli ei kannata käyttää liikaa aikaa märehtimiseen. Eikä sitä kai nyt voi suositella noin muutoinkaan. Voihan tässä käydä vielä hyvinkin. Asenteella kun pystyy myös vaikuttamaan. Ja sitten toisaalta taas muistan, että yleensä toimimalla intuitiota vastaan, hommat ei vaan toimi. Päätös on kuitenkin tehty. Sitä ei voi enää muuksi muuttaa. Parempi siis yrittää nähdä mahdottomuuksia ennen mahdollisuudet. Eikö?

Kuulisin mielelläni kokemuksia intuitiosta ja sen mukaan tai sitä vastaan toimimisesta. Jakakaahan siis kokemuksianne arvon lukijat 🙂 Miten olette oppineet luottamaan intuitioon? Minkälainen tie se on ollut? Entä jos olette toimineet sisäistä ääntänne vastaan? Miten silloin on käynyt?

Löysin Quotesvally.comista lohduttavan sitaatin. Tällä mennään:

”ALL JOURNEYS HAVE SECRET DESTINATIONS OF WHICH THE TRAVELLER IS UNAWARE”

Mainokset
Avainsanat: , , , , ,

2 ajatusta artikkelista “Intuitio, osa X

  1. Tuo homeopatia kiinnostaa minuakin, mutta jotenkin ihan pienestä ei käänny sinne suuntaan, eikä isompaa vaivaa ole ollut. Mutta, varmasti joskus vielä kokeilen sitäkin. Toivottavasti auttaa sulle!

    Mulla kävi yhden työharjoittelupaikan kanssa niin, että tarjosivat paikkaa mulle,ja tiesin heti, että vääräsuunta, mutta huomasin sanovani joo. Sitten kävikin niin, että paikka ei saanutkaan tukia hoidettua ja homma peruuntui. Sain huokaista, että näinhän tämä sitten hoituikin.

    Mutta, huonompiakin kokemuksia on 🙂 Onneksi myös niitä hyviä.

  2. M K sanoo:

    rauha-paullina, kiitos kun jaoit kokemuksesi. Minun on pitänyt tulla kommentoimaan blogiasi. Luin nimittäin sen saman kolumnin Voi Hyvin -lehdestä ja se sai minut syviin aatoksiin: ”omannäköinen elämä”, näemmä myös sinut. Palaan 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: