Stoppi valittamiselle – A Complaint Free World

Törmäsin Romurauha -blogissa A Complaint Free World organisaatioon. Kyseessä on mainio idea yrityksestä vähentää valittamista maailmanlaajuisesti ja lisätä näin hyvää oloa. Sivujen kautta saa tilattua itselleen violetin rannekkeen, joka kannustaa ja painostaa käyttäjää vähentämään valittamista. Liikkeen perustaja Will Bowen on kirjoittanut aiheesta myös kirjan.

Homma toimii niin, että ranneke asetetaan jompaan kumpaan käteen tavoitteena olla valittamatta 21 päivään. Jos käyttäjä valittaa, ranneke vaihdetaan toiseen käteen ja homma lähtee käyntiin alusta. Tiedemiehet uskovat, että ihmisellä kestää 21 päivää omaksua uusi tapa. Tämä on muuten hyvä tieto noin muutoinkin, jos haluaa omaksua jonkun uuden toimintamallin.

Idea perustuu yksinkertaisuudessaan ajatukseen, että hyvän voi laittaa kiertoon. Tiedättehän, että paha tuuli yleensä tarttuu, näin myös hyvän tuulen kohdalla.Voimme aikaansaada positiivisen kierteen, kun kohtaamisemme ihmisten kanssa ovat myönteisesti ladattuja ilman turhaa valittamista.

Tilasin juuri itselleni 10 kpl paketin rannekkeita. Vähennetään valittamista ja laitetaan hyvää oloa kiertoon. Romurauha oli odottanut omaa lähetystään muutaman kuukauden. Nyt sitten vain odottamaan.

Mainokset
Avainsanat: , , ,

4 ajatusta artikkelista “Stoppi valittamiselle – A Complaint Free World

 1. Satu sanoo:

  Tämä on mahtava idea, kiitos, kun jaoit 🙂
  Haluan osallistua tähän ja jakaa hyvää oloa. Kummasti sitä aina huomaa muiden valittamisen, mutta omaansa ei niin hyvin. Tästä tulee varmasti haastavaa, mutta palkitsevaa!
  Iloista viikonloppua 😀

 2. Nanna sanoo:

  Oon kuullut tästä ideasta ennenkin yhdeltä ystävältä, joka haastoi minut mukaan tuohon 21 päivän ”haasteeseen” – joka minun kohdallani kyllä silloin epäonnistui pahan kerran 😀 Ehkä nyt olisi aika kypsä uudelle yritykselle, tällä kertaa saattaisin vaikka onnistuakin.

  P.S. Kirjoittele omassa blogissani myös positiivisuudesta ja onnellisuudesta, käy ihmeessä kurkkaamassa, jos aikaa riittää: http://positiivisuusprojekti.blogspot.com 🙂

  • M K sanoo:

   Hei Nanna ja kiva, että piipahdit täällä. Vielä odottelen rannekeita. Raportoin sitten, miten menee, kun aloitan projektin. Käyn tuota pikaa katsastamassa blogisi 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: